Składniki:
- 10 plastrów wołowiny z udźca
- 4 ogórki kiszone,
- 10 plastrów boczku parzonego
- Sól, pieprz
- 5 łyżek musztardy ostrej
- 1 duża cebula
- 2 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy, suszymy i rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, boczek kroimy w paski ,ogórki kiszone kroimy w paski .Wołowiny smarujemy musztardą, nakładamy na każdy kawałek po kawałku boczku i ogórka i cebuli, zawijamy każdy kawałek w rulon i spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na talerz dajemy mąkę, każdy zraz obtaczamy w mące i smażymy na patelni z każdej strony. Usmażone zrazy przekładamy do garnka podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około 1 – 1 ½ godziny, mieszając od czasu do czasu. Na koniec zagęszczamy mąką i posypujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz