wtorek, 1 września 2015

Karkówka z Warzywami

                     Nie ma to jak pyszny obiad...a  obiad z  dużym kawałkiem mięska to dla niektórych panów  rozkosz....Podsunę Wam dziś przepis na karkówkę w sosie  z warzywami .


                  Składniki:
  • Karkówka b/k  600 g
  • 2 duże marchewki
  • fasola szparagowa 500g
  • pieczarki 300 g
  • 2 duże cebule
  • esencja Knorr do mięs duszonych



     Wykonanie:
 

                    Karkówkę kroimy na plastry grubości ok.2 cm, podsmażamy na patelni na złoty kolor. W garnku gotujemy wodę z odrobiną Vegety i dodajemy usmażoną karkówkę. Warzywa kroimy w cienkie słupki, smażymy na łyżce oleju i wrzucamy do garnka z karkówką. Gotujemy ok. 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy esencję Knorr i gotujemy jeszcze ok .15minut.
     Podajemy z ziemniaczkami i surówką . Polecam.



                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz