Wszystkie składniki pochodzą z mojego ogródka ( oczywiście bez mięska) , ale równie dobrze można kupić w dobrym warzywniaku!
Składniki:
- 3 skrzydełka z kurczaka
- Vegeta
- główka młodej kapusty
- 4 marchewki
- liść pora
- liść selera
- pietruszka (nać + korzeń)
- koperek-pęczek
- pierz ziarnisty
- listek laurowy
- - cebula - przekrojona na pół i opalona nad płomieniem gazu
- 4-6 ziemniaków
Wykonanie :
Skrzydełka zalać zimną wodą (ok. 2,5 - 3 l), dodać obrane warzywa, ziele, pieprz, listki
laurowe, ok. łyżeczkę soli, zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką. Kiedy mięso i warzywa będą bardzo miękkie (za ok. godzinę), dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok.10 minut, dodać poszatkowaną kapustę. Całość gotować około 10 minut i zupka gotowa :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz