niedziela, 19 lipca 2015

Groszek...Zielony.....

Idealne połączenie zielony groszek z marchewką, a gdy groszek i marchewka pochodzą z własnego ogródka smakują idealnie.


Marchewka z zielonym groszkiem na ciepło



Składniki
  • 4 marchewki
  • puszka groszku - ja dałam świeży
  • łyżka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 1,5 łyżki mąki
  • 6 łyżek wody
Przygotowanie:

Marchewkę obierz, umyj i pokrój w drobna kostkę.
Do rondelka nalej wodę i wrzuć marchew, dodaj cukier i sól.
Duś pod przykryciem na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Aby przygotować zasmażkę rozmieszaj mąkę z tłuszczem na patelni, na małym ogniu.
Gdy marchewka będzie już miękka dodaj groszek i zasmażkę, rozmieszaj.
Po chwili możesz spróbować całość i ewentualnie doprawić cukrem i solą. Gotowe!
Podawaj na ciepło jako dodatek do dania głównego







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz