niedziela, 19 lipca 2015

Ogórki, Ogórki, Ogóreczki.........

                              Właśnie rozpoczęłam sezon ogórkowy, pierwsze ogóreczki już zerwane.........
uwielbiam ogórki pod różną  postacią : małosolne, kiszone, pikle, mizerie itp....



Dzisiaj podaję przepis na ogórki w zalewie octowej


Składniki:
Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 płaska łyżka soli
  • 4 czubate łyżki cukru
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ząbek czosnku
  • koper
  • cebula.
  •         Sposób przygotowania:
                    Zalewę zagotować. Do słoika włożyć ziele angielskie, gorczycę, liść laurowy, czosnek i ogórki. Ogórki zalać gorącą zalewą, zamknąć i pasteryzować 5 minut.

    Polecam:)

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz