Składniki:
- 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja stosuję mix: łopatkę, szynkę, mięso gulaszowe z golonek )
- 2 duże cebule
- 2 duże marchewki
- 0,5 kg pieczarek
- 1 duża papryka
- 0,5 kg fasoli szparagowej (używam mrożonej)
- Vegeta
- pieprz
- koperek
Mięso kroję w kostkę i podsmażam na pasteli około 10 minut.
Cebulę kroje w piórka i dodaję do mięsa z odrobiną oleju, wszystko smażę jeszcze na złoty kolor.
W dużym garnku gotuję wodę z 2 łyżeczkami Vegety , kroję pieczarki, paprykę, marchewki i fasolę na małe paseczki i wrzucam do gotującej wody . Wysmażone mięsko z cebulą dodaje do gotującej się wody i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godz. , tak aby mięsko było miękkie. Pod koniec gotowania przyprawiam pieprzem i posypuję koperkiem.
Podawać z ziemiankami oraz z mizerią :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz