niedziela, 3 maja 2015

Gulasz ^ ala Gosia

Przedstawię Wam dzisiaj przepis na pyszny gulasz wieprzowy z warzywami. Przepis jest mojego autorstwa, a warzywa stosuję zamiennie w zależności od nastroju i smaku, który chcę uzyskać.
                
Składniki:
  • 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja stosuję mix: łopatkę, szynkę, mięso gulaszowe z golonek )
  • 2 duże cebule
  • 2 duże marchewki
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 duża papryka
  • 0,5 kg fasoli szparagowej (używam mrożonej)
  • Vegeta
  • pieprz
  • koperek
Przygotowanie:

Mięso kroję w kostkę i podsmażam na pasteli około 10 minut.

Cebulę kroje w piórka i dodaję do mięsa z odrobiną oleju, wszystko smażę jeszcze na złoty kolor.
W dużym garnku gotuję wodę z 2 łyżeczkami Vegety , kroję pieczarki, paprykę, marchewki i fasolę na małe paseczki i wrzucam do gotującej wody . Wysmażone mięsko z cebulą dodaje do gotującej się wody i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godz. , tak aby mięsko było miękkie. Pod koniec gotowania przyprawiam pieprzem i posypuję koperkiem.

Podawać z ziemiankami oraz z mizerią :)

Gotowe danie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz