sobota, 11 marca 2017

Burgery amerykańske wedlug Magdy Gessler

  Z wysokiej jakości wołowiny, pysznie przyprawione. Domowy fast food? Czemu nie! Choć amerykańskie hamburgery Magdy Gessler fast foodem nie moga być nazywane, ponieważ są wykonywane z wyjątkową pieczołowitością i dbałością o składniki                

                     Amerykańskie hamburgery Magdy Gessler

(na 4 hamburgery)
Składniki:
  • pół kilo wołowiny (najlepiej zmielić ją własnoręcznie w domu)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżeczki musztardy z Dijon
  • 2 łyżki sosu chili
  • prażona cebulka
  • 4 plastry sera (najlepiej cheddar)
  • 4 bułki
  • pieprz, szczypta suszonego imbiru
  • sałata, pomidory, cebula
  • ketchup, majonez, musztarda
Sposób przygotowania:
Mięso zmielić. Posiekanką cebulę, mięso, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester wymieszać, dodać zimnej wody (zwiąże kolagen w mięsie). Wyrabiać mięso na gładką masę. Dodać prażoną cebulkę. Uformować 4 burgery. Grillować lub obsmażać na patelni około 5-6 minut z każdej strony (lub w zależności od upodobań). Pod koniec grillowania położyć na kotletach po plastrze sera.

Bułki opiec tak, żeby były ciepłe i chrupiące. Posmarować majonezem. Na spodzie ułożyć sałate, na niej kotlet. Posmarować musztardą i ketchupem. Na to układać dodatki - pomidory i cebulę. Przykryć wierzchem bułki posmarowanym od spodu majonezem.

Amerykańskie hamburgery podawać z domowymi frytkami i sałatką coleslaw.
Jeżeli chcecie spróbować idealnie przyrządzonego burgera zapraszam do :

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz