Kto powiedział, że kiszka ziemniaczana to danie typowe na grilla lub "na co dzień" postanowiłam udowodnić, że kiszka ziemniaczana może być gwiazdą dania wyjątkowego. dzisiaj podpowiem, jak wykorzystać kiszkę w przekąsce lub daniu na wyjątkową okazję . Tulipany nadziane kiszką ziemniaczaną
Składniki:
(13 tulipanów)- 13 pomidorków koktajlowych dużych
- 14 łodyg szczypiorku
- 350 g kiszki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki suszonej bazylii
- sól
- pieprz
Trzynaście ponieważ bukiety powinny mieć nieparzystą ilość kwiatów:). Piękna, dekoracyjna przekąska. Bardzo prosta do przygotowania, choć wymaga trochę pracy i czasu, ale efekt wart jest wysiłku.
Przygotowanie:
Kiszkę wyjąć z osłonki, podgrzać na patelni do uzyskania jednolitej konsystencji .Wymieszać kiszkę z bazylią, doprawić solą i pieprzem. Pomidorki naciąć z jednej strony w kształcie krzyżyka. Z drugiej strony wydrążyć dziurkę na łodygę ze szczypiorku. Wypełnić pomidorki nadzieniem z kiszki. Nadziać na szczypiorkowe łodygi, ułożyć na talerzu i bukiet związać kokardką.
Proste prawda?:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz