sobota, 8 października 2016

Tulipanowe pomidorki .

            Kto powiedział, że kiszka ziemniaczana to danie typowe na grilla lub "na co dzień" postanowiłam udowodnić, że kiszka ziemniaczana może być gwiazdą dania wyjątkowego. dzisiaj podpowiem, jak wykorzystać kiszkę w przekąsce lub  daniu na wyjątkową okazję . Tulipany nadziane kiszką ziemniaczaną

Składniki:

(13 tulipanów)
  • 13 pomidorków koktajlowych dużych
  • 14 łodyg szczypiorku
  • 350 g kiszki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz
     Trzynaście ponieważ bukiety powinny mieć nieparzystą ilość kwiatów:). Piękna, dekoracyjna przekąska. Bardzo prosta do przygotowania, choć wymaga trochę pracy i czasu, ale efekt wart jest wysiłku.

Przygotowanie:

 Kiszkę wyjąć z osłonki, podgrzać na patelni do uzyskania jednolitej konsystencji .Wymieszać kiszkę  z  bazylią, doprawić solą i pieprzem. Pomidorki naciąć z jednej strony w kształcie krzyżyka. Z drugiej strony wydrążyć dziurkę na łodygę ze szczypiorku. Wypełnić pomidorki nadzieniem z kiszki. Nadziać na szczypiorkowe łodygi, ułożyć na talerzu i bukiet związać kokardką.
Proste prawda?:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz