czwartek, 6 października 2016

kiszka ziemniaczana inaczej.............

                      Uwielbiam kiszkę ziemniaczaną pod każdą postacią. Ostatnio naszło mnie na małe eksperymenty w kuchni i postanowiłam wykorzystać kiszkę jako składnik innych smacznych potraw. Dzisiaj podzielę się przepisem na pyzy ziemniaczana z kiszki ziemniaczanej .Polecam

                   Składniki:

  • opakowanie kiszki ziemniaczanej
  •  jajko
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • smalec 3 łyżki
  • duża cebula

Przygotowanie:

                    

  • Kiszkę ziemniaczaną wyciśnij z osłonki                       
  •  Do farszu  dodaj jajko i mąkę.                        
  • Wyrób ciasto i podziel na 16 porcji.
  • każdą porcję formuj w ręku w małą kulkę                        
  • Pyzy gotuj w posolonym wrzątku 10 minut od wypłynięcia.
  • Smalec rozpuść na rozgrzanej patelni, i zeszklij na nim  posiekaną cebulę.
  • Pyzy podawaj polane cebulą ze smalcem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz