poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Mus truskawkowy

Przyszła wiosna, więc przyszedł czas na porządki, porządki trzeba tez zrobić w  zamrażalce. Natknęłam się na zamrożony mus z truskawek i postanowiłam zrobić pyszny deser z bitą śmietaną. Polecam !

Składniki :
  • mus truskawkowy małe opakowanie
  • śmietana 30% 0,5 litra
  • 2 łyżeczki cukru
  • żelatyna
  • czekolada


wykonanie :
      mus rozmrażamy (chyba, że mamy "świeży" )1 łyżkę żelatyny  rozpuszczamy w 2 łyżkach zimnej wody i dodajemy do  musu. wymieszany mus wlewamy do pucharków. Do śmietany dodajemy cukier i ubijamy mikserem na sztywno, wykładamy na mus truskawkowy. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, oprószamy deser. Wstawiamy do lodówki, po godzinie nasz mus jest już gotowy !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz