Składniki:
- 1 ćwiartka z kurczaka
- 400 g pieczarek
- 3 marchewki
- kawałek selera
- cebula
- por
- 0,50 kg ziemniaków
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty kilka ziarenek
- ziele angielskie
Wykonanie :
Mięso z kurczaka dokładnie myjemy i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do czasu aż zacznie szumieć. Dodajemy obrane warzywa, oraz pokrojone w średnią kosteczkę ziemniaki. Wrzucamy również liścia laurowego, ziele oraz pieprz. A cebulę przekrojoną na pół i w łupince .
Wywar gotujemy dalej
W tym czasie myjemy pieczarki, Kroimy je w poprzek i podsmażamy na maśle (można podsmażyć je również na oleju ale na maśle mają całkowicie inny – lepszy smak) Tak podsmażone pieczarki dodajemy do wywaru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz