Składniki:
środa, 3 czerwca 2015
Schabowy wg Magdy Gessler
Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne.. polecam.. Przepis podaję z Internetu : http://www.ofeminin.pl/przepisy/kotlet-schabowy-domowy-m-gessler-d53846.html
Składniki:
1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety)
1 l mleka
2 cebule
2 jaja
bułka tarta
sól i pieprz
Vegeta
smalec do smażenia
Schab
pokroić na 4 grbe kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto.
Składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz