poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Mięso mielone inaczej.....Makaronowa Patelnia Winiary

    Jak radzicie sobie z upałami ? Ja ostatnio staram się nie gotować, tylko robić szybkie dania.
Dzisiaj polecę Wam makaronową patelnię Winiary z mięsem mielonym.







     Składniki:
  • Pomysł Winiary na........Makaronowa patelnia z warzywami i mięsem mielonym
  • 250 g mięsa mielonego ( ja mielę łopatkę b/k i pachwinę )
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju






        Wykonanie:

    Warzywa pokroić w cienkie słupki (ok.2-3 cm), pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 
    Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso ok.5 minut, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 5 minut.
   Dodaj pomysł na.. oraz wodę 300 ml, wymieszaj i poczekaj , aż woda się zagotuje.
   Dodaj suchy makaron ( ja kruszę go na małe kawałeczki, lepiej smakuje) , a następnie  gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody i miękkości makaronu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz