Składniki: | |
|
|
|
6 |
|
6 |
|
1 |
|
2 |
|
1 |
|
1 pęczek |
|
2 łyżki |
|
1 łyżka |
|
5 |
|
5 |
|
5 ziaren |
|
|
Wykonanie: Wszystkie warzywa i mięso umyć. Cebulę opalić . Warzywa obrać i pokroić. Mięso i warzywa (bez natki i lubczyku świeżego) zalać zimną wodą , dodać przyprawy i nie solić. Zostawić na małym ogniu na 3 godziny. Posolić, dodać natkę i lubczyk i „pyrkać” jeszcze pół godziny do godziny. Rosołu nie można gotować, trzeba sprawić, żeby „pyrkał”. Odcedzić po ostudzeniu. Jeżeli ma być chudy: odcedzony rosół mocno schłodzić i zdjąć tłuszcz. Nie cały, bo dużo smaku jest rozpuszczonego właśnie w tłuszczu! Rosół podawać z posiekaną natką pietruszki, domowym makaronem . Przepis inspirowany przepisem Magdy Gessler |
niedziela, 28 czerwca 2015
Domowy rosół
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz