Awokado z wędzonym łososiem
Składniki na 4 porcje:
- 2 szt. dojrzałe awokado
- 1-2 łyżeczki soku z cytryny
- 100g pomidorków koktajlowych
- 2 cebulki ze szczypiorkiem
- 150g łososia wędzonego
- 1 serek wiejski
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Awokado przepołowić, usunąć pestki. Miąższ wybrać łyżeczką i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Pomidorki umyć i razem z miąższem awokado pokroić w drobną kostkę. Cebule ze szczypiorkiem oczyścić, umyć i pokroić w krążki. Łososia pokroić w paski . Serek wiejski wymieszać z pokrojonym miąższem awokado, pomidorkami, łososiem, pietruszką i cebulą, doprawić solą i pieprzem. Mieszankę nałożyć do wydrążonych łupinek awokado, udekorować ziołami i podawać.
Smacznego .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz