sobota, 4 marca 2017

Powroty - wyrafinowana przystawka

   Oj, długo mnie z Wami nie było ... ale wszystko można nadrobić .... przyroda budzi się do życia , więc i w kuchni potrzeba odrobinę zieleni i zdrowej kuchni. Podzielę się z Wami przepisem na wykwintną sałatkę - przystawkę !



                               Awokado z wędzonym łososiem


Składniki na 4 porcje:
  • 2 szt. dojrzałe awokado
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • 2 cebulki ze szczypiorkiem
  • 150g łososia wędzonego
  • 1 serek wiejski
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

Awokado przepołowić, usunąć pestki. Miąższ wybrać łyżeczką i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Pomidorki umyć i razem z miąższem awokado pokroić w drobną kostkę. Cebule ze szczypiorkiem oczyścić, umyć i pokroić w krążki. Łososia pokroić w paski . Serek wiejski wymieszać z pokrojonym miąższem awokado, pomidorkami, łososiem, pietruszką i cebulą, doprawić solą i pieprzem. Mieszankę nałożyć do wydrążonych łupinek awokado, udekorować ziołami i podawać.
Smacznego .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz